Wespennest verwijderen

Een wespennest in de buurt van je woning, winkel of kantoor? Onderneem dan snel actie en schakel een wespenbestrijder in!

Wespennest

- Wespennesten
- Wespenbestrijding

Algemeen

- Levenswijze wespen
- Wespen bestrijden
- Kosten wespennest verwijderen
- Wespennest verwijderen
- Wespensteek

Prijzen

- Kosten
- Offertes vergelijken

Waar?

- Wespen in huis
- Wespen in spouwmuur
- Wespen in de schuur
- Wespennest in de grond

Informatie

- Beginnend wespennest
- Bestrijden met poeder
- Zelf wespen bestrijden
- Wespen verjagen
- Wespenpoeder

Soorten wespen

- Wespen
- Wespensoorten
- Duitse wesp
- Gewone wesp
- Hommels
- Papierwesp

Direct hulp!

- Bestrijders contacteren

Advertentie:

Wespensteek

In augustus zijn wespen vaak erg agressief. Er is in deze maand veel minder eten dan normaal en de wespen gaan dus overal op zoek naar eten, wat tot grote last van veel mensen kan zijn. Helaas betekent hierboven beschreven verschijnsel dat er in de maand augustus ook veel mensen worden gestoken door wespen. Binnen de wespenkolonie zijn alleen de vrouwtjes uitgerust met een angel en zijn zij dus ook de enige die kunnen steken. Deze steek veroorzaakt hevige pijnen en kan zelfs ziektes tot gevolg hebben. In Nederland zijn er ook mensen die allergisch zijn voor een wespensteek. Wanneer dit gebeurt krijgen zij grote rode bulten en uitslag rondom de plek waar de wesp heeft gestoken.

Steken

Een wesp steekt eigenlijk nooit zomaar. Wanneer een wesp begint met steken dan betekent dat dat hij is uitgedaagd of is geschrokken. De wesp wordt in dit geval erg agressief en zal dan op aanval overgaan. Een wesp wordt uitgedaagd of schrikt wanneer er in zijn richting wordt geslagen of als hij vast komt te zitten, in een glas of in een trui bijvoorbeeld. Om dit te voorkomen is het verstandig om de wesp vooral zijn gang te laten gaan of om hem met rustige bewegingen weg proberen te wuiven.

Een wespensteek houdt in dat de wesp een angel in de huid steekt. Aan deze angel zit gif wat een mens of dier erg ziek kan maken. Voorbeelden van ernstige gevolgen na een wespensteek zijn: ontstekingen, koorts, hallucinaties en hevige pijnen in het lichaam. Om de kans op deze gevolgen zo klein mogelijk te maken dient men de angel met het gif uit te zuigen. Wanneer dit goed gebeurt zijn de gevolgen het kleinst.

Wat kost een ongediertebestrijder?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bestrijder die jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.