Wespennest verwijderen

Een wespennest in de buurt van je woning, winkel of kantoor? Onderneem dan snel actie en schakel een wespenbestrijder in!

Wespennest

- Wespennesten
- Wespenbestrijding

Algemeen

- Levenswijze wespen
- Wespen bestrijden
- Kosten wespennest verwijderen
- Wespennest verwijderen
- Wespensteek

Prijzen

- Kosten
- Offertes vergelijken

Waar?

- Wespen in huis
- Wespen in spouwmuur
- Wespen in de schuur
- Wespennest in de grond

Informatie

- Beginnend wespennest
- Bestrijden met poeder
- Zelf wespen bestrijden
- Wespen verjagen
- Wespenpoeder

Soorten wespen

- Wespen
- Wespensoorten
- Duitse wesp
- Gewone wesp
- Hommels
- Papierwesp

Direct hulp!

- Bestrijders contacteren

Advertentie:

Duitse wesp

De Duitse wesp wordt gerekend tot de familie van de papierwespen en is een vliesvleugelig insect. De Duitse wesp is een van de bekendste wespen in Nederland en is zeer duidelijk te herkennen aan zijn geel met zwarte kleuren. De Duitse wesp leeft net als veel andere wespensoorten in kolonies. Ze leven met de kolonie in een nest gemaakt van hout en plantenvezels. De koningin bouwt dit nest van gekauwde hout- en plantenvezels waardoor het nest een papierachtige structuur krijgt. Binnen de kolonie zijn de vrouwtjes het talrijkst.

Helaas zijn deze vrouwtjes ook het gevaarlijkst binnen de kolonie omdat zij zijn uitgerust met een angel waarmee ze pijnlijk kunnen steken. Een ander nadeel aan deze vrouwtjes is dat ze het hele jaar blijven leven en dus gedurende het hele jaar te vinden zijn in de natuur. Het nest kan uitgroeien tot een breedte van 30 tot 40 centimeter en kan soms enkele duizenden wespen huisvesten. Het nest wordt vrijwel altijd ondergronds gebouwd maar in steden zijn de nesten ook vaak te vinden in muren of onder dakpannen.

Leefgebieden

Deze wespensoort leeft voornamelijk van insecten en is daarom een zeer nuttig beestje in elke tuin. Plantenetende insecten zijn vaak de prooi van de Duitse wesp en dit zorgt er dan ook voor dat veel tuinen bespaard blijven van deze kleine insecten omdat de Duitse wesp ze opruimt. De Duitse wesp is in heel Europa, Noordelijk Afrika en delen van Aziƫ te vinden en is in het overgrote deel van deze landen een vrij algemene en veel voorkomende wespensoort. Daarnaast komt deze wesp ook als exoot voor in delen van de oostelijke Verenigde Staten, Australiƫ en Zuid-Afrika. In sommige gebieden vormen deze wespen zelfs een bedreiging voor de originele flora en fauna omdat ze zoveel nectar en insecten eten.

Wat kost een ongediertebestrijder?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bestrijder die jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.