Wespennest verwijderen

Een wespennest in de buurt van je woning, winkel of kantoor? Onderneem dan snel actie en schakel een wespenbestrijder in!

Wespennest

- Wespennesten
- Wespenbestrijding

Algemeen

- Levenswijze wespen
- Wespen bestrijden
- Kosten wespennest verwijderen
- Wespennest verwijderen
- Wespensteek

Prijzen

- Kosten
- Offertes vergelijken

Waar?

- Wespen in huis
- Wespen in spouwmuur
- Wespen in de schuur
- Wespennest in de grond

Informatie

- Beginnend wespennest
- Bestrijden met poeder
- Zelf wespen bestrijden
- Wespen verjagen
- Wespenpoeder

Soorten wespen

- Wespen
- Wespensoorten
- Duitse wesp
- Gewone wesp
- Hommels
- Papierwesp

Direct hulp!

- Bestrijders contacteren

Advertentie:

Wespen

Dat geelzwarte beestje dat in de zomermaanden op je bord met eten landt of je constant lastig valt terwijl je aan je zoete verfrissing bezig bent: de wesp. In de maanden mei tot en met augustus is het feest voor de wesp. Op zoek naar zoetigheid en goed vertegenwoordigt in de lucht is de wesp ons allen welbekend. Zeker in de maand augustus krijgt de wesp een nare voorkeur voor alle zoetigheid. Hij deinst dan nergens meer voor terug en wordt zeer vervelend voor de mens. Vaak is het verstandig om in deze tijd een lokaas te hebben zoals een geurkaars met daarbij een wespenvanger. Bij een wespenvanger kan worden gedacht een een bakje met stroop of iets anders kleverigs waar ze in blijven steken. Zo kan je rustig genieten van je eten of je drinken.

Bedreiging

Wanneer een wesp zich bedreigt voelt zal hij gaan steken, hetgeen nare gevolgen kan hebben. Een wesp voelt zich bedreigt wanneer er in zijn richting wordt geslagen of wanneer hij vast komt te zitten in kleren of een glas. In deze situaties is het verstandig om het beestje gewoon met rust te laten of hem proberen rustig weg te wapperen. Het eerder genoemde lokaas met een wespenvanger is een goed alternatief voor mensen die het lastig vinden om rustig te blijven wanneer er een wesp in de buurt is. Het is immers fijner om helemaal geen wespen in de buurt te hebben dan ze telkens te moeten wegjagen.

Nieuwe nesten

Wespen leven in nesten gemaakt van gekouwd hout vermengt met speeksel van de bijenkoningin. Na de winterslaap bouwt de koningin een gigantisch nest waar ze al haar eitjes legt. Deze eitjes voert ze met larven en insecten die ze zelf moet vangen. Wanneer deze eitjes uitkomen groeien de larven uit tot werksters die het nest vergroten en versterken. Laat in het seizoen worden de mannetjes en de nieuwe koningin geboren. Wanneer deze nieuwe koningin groot genoeg is zal ze in de lente op zoek gaan naar een nieuw nest, of zal ze er zelf een bouwen.

Wat kost een ongediertebestrijder?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bestrijder die jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.