Wespennest verwijderen

Een wespennest in de buurt van je woning, winkel of kantoor? Onderneem dan snel actie en schakel een wespenbestrijder in!

Wespennest

- Wespennesten
- Wespenbestrijding

Algemeen

- Levenswijze wespen
- Wespen bestrijden
- Kosten wespennest verwijderen
- Wespennest verwijderen
- Wespensteek

Prijzen

- Kosten
- Offertes vergelijken

Waar?

- Wespen in huis
- Wespen in spouwmuur
- Wespen in de schuur
- Wespennest in de grond

Informatie

- Beginnend wespennest
- Bestrijden met poeder
- Zelf wespen bestrijden
- Wespen verjagen
- Wespenpoeder

Soorten wespen

- Wespen
- Wespensoorten
- Duitse wesp
- Gewone wesp
- Hommels
- Papierwesp

Direct hulp!

- Bestrijders contacteren

Advertentie:

Wespen bestrijden in de spouwmuur

De spouwmuur is een zeer geliefde plek voor koninginnen om hun nieuwe nest te maken. Het is niet voor niets dat hier vaak de grootste nesten teruggevonden worden. In de spouw is het zeer rustig en er is hier genoeg materiaal om een nest van te bouwen. Vaak blijven hier zelfs resten van oude wespennesten achter wat vervolgens kan worden gebruikt voor een nieuw nest. Het beton zal niet worden aangevreten door de wespen maar ze gebruiken wel hout en vezels die zich daar ook bevinden.

Zo hebben de wespen een overvloed aan materiaal en kan het nest gigantisch groot worden. Een nest in een spouwmuur hoeft helemaal niet gevaarlijk te zijn maar het kan wel degelijk tot last zijn doordat isolatiemateriaal geheel wordt weggevreten door de wespen om hun nest mee te bouwen. Wanneer het nest erg groot wordt kan het echter wel een gevaar opleveren. De wespenkolonie wordt dan groter en groter en zal op andere plekken op zoek gaan naar eten. De meest voor de hand liggende plaatsen hiervoor zijn jouw huis en tuin.

Zelf verwijderen?

Het is zeer af te raden om een wespennest in een spouwmuur zelf te verwijderen. Wanneer je het nest zelf probeert te verwijderen en het gaat fout dan heb je geen ontsnappingsmogelijkheden in de kleine ruimte. Zorg dat je dus een professional belt die het probleem voor jou kan verhelpen. Wanneer het probleem is verholpen dan kun je het beste stootvoegroosters of bijenbekjes in de stootvoegen stoppen zodat de wespen nooit meer een nest kunnen bouwen in de spouwmuur. Deze roosters sluiten de spouwmuur af met een soort rooster zodat er wel lucht in kan maar de wespen passen hier niet doorheen. Er verandert niets aan de functie van de spouwmuur, alleen de wespen kunnen niet meer naar binnen.

Wat kost een ongediertebestrijder?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bestrijder die jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.