Wespennest verwijderen

Een wespennest in de buurt van je woning, winkel of kantoor? Onderneem dan snel actie en schakel een wespenbestrijder in!

Wespennest

- Wespennesten
- Wespenbestrijding

Algemeen

- Levenswijze wespen
- Wespen bestrijden
- Kosten wespennest verwijderen
- Wespennest verwijderen
- Wespensteek

Prijzen

- Kosten
- Offertes vergelijken

Waar?

- Wespen in huis
- Wespen in spouwmuur
- Wespen in de schuur
- Wespennest in de grond

Informatie

- Beginnend wespennest
- Bestrijden met poeder
- Zelf wespen bestrijden
- Wespen verjagen
- Wespenpoeder

Soorten wespen

- Wespen
- Wespensoorten
- Duitse wesp
- Gewone wesp
- Hommels
- Papierwesp

Direct hulp!

- Bestrijders contacteren

Advertentie:

Wespenbestrijding

Het bestrijden van wespen is een zeer lucratieve bezigheid in Nederland. Veel imkers die wespen en bijen voor de lol houden doen dit er nog bij om een extra zakcentje te verdienen. Het bestrijden van wespen is niet erg lastig maar kan wel erg risicovol zijn. Wanneer je de juiste materialen en de juiste kennis hebt dan is het zeer goed en snel te volbrengen.

Zelf bestrijden?

Toch kan niet iedereen dit zomaar gaan doen. Om de juiste kennis en expertise te krijgen moet je eerst in de leer gaan bij een imker omdat er een heleboel dingen zijn wat je niet over wespen kan leren via een boek of op het internet. Het gedrag van wespen is moeilijk te voorspellen en is eigenlijk alleen maar te polsen wanneer je er veel ervaring mee hebt. Dat is ook de reden dat bestrijdingsdiensten zich speciaal richten op het bestrijden van wespen en niet zomaar dit erbij doen. Wespen kunnen erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid en zijn heel anders bij bestrijden dan bijvoorbeeld plaagdieren die alleen lastig te vangen zijn.

Verschillende manieren

Het bestrijden van wespen kan op een heleboel manieren. Er is een speciaal poeder wat kan worden gebruikt om ze te verjagen maar dit werkt niet altijd en kan onwijs lang duren. Wanneer de nood hoog is kan ervoor worden gekozen om het hele nest te verwijderen. Juist deze maatregel, het verwijderen van heel het nest, is erg risicovol. Wespen tolereren niemand in de buurt van het nest en zullen dan ook extreem agressief reageren. Wanneer het nest wordt vastgepakt of wordt uitgegraven dan zullen alle wespen in het nest reageren en de vrouwtjes zullen proberen te steken. De angel in combinatie met het gif kan heel gevaarlijk zijn en kunnen ernstige ziektes tot gevolg hebben. Verstandig is dan ook om bij het bestrijden een speciaal pak aan te hebben. Professionele bestrijdingsdiensten laten hun personeel altijd zo een pak dragen maar wanneer je zelf iets probeert dan is dit zeer aan te raden.

Wat kost een ongediertebestrijder?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bestrijder die jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.