Wespennest verwijderen

Een wespennest in de buurt van je woning, winkel of kantoor? Onderneem dan snel actie en schakel een wespenbestrijder in!

Wespennest

- Wespennesten
- Wespenbestrijding

Algemeen

- Levenswijze wespen
- Wespen bestrijden
- Kosten wespennest verwijderen
- Wespennest verwijderen
- Wespensteek

Prijzen

- Kosten
- Offertes vergelijken

Waar?

- Wespen in huis
- Wespen in spouwmuur
- Wespen in de schuur
- Wespennest in de grond

Informatie

- Beginnend wespennest
- Bestrijden met poeder
- Zelf wespen bestrijden
- Wespen verjagen
- Wespenpoeder

Soorten wespen

- Wespen
- Wespensoorten
- Duitse wesp
- Gewone wesp
- Hommels
- Papierwesp

Direct hulp!

- Bestrijders contacteren

Advertentie:

Gewone wesp

De gewone wesp is zwart met geel en, zoals de naam al verklapt, is dit de bekendste wesp. Deze wesp komt het meest voor in Nederland en is hier zeer goed vertegenwoordigd. Hij kan tussen de 17 en 20 mm lang worden en is een zogenaamde eusociale wesp. Dit houdt in dat ze leven in een kolonie waarin verschillende generaties verschillende taken hebben gekregen. Bij insecten is er echter geen duidelijk verschil tussen sociale en eusociale volken. De gewone wesp leeft overal in de wereld en komt vooral voor op het noordelijk halfrond.

Het nest

De gewone wesp maakt zijn nest van gekauwd hout en hij bouwt dit vaak onder de grond. Het liefst wordt er een verlaten hol van een zoogdier gebruikt als begin voor het nest. Dit scheelt een hoop werk voor de wesp zelf. De grootte van het nest wordt later nog uitgebreid door de werksters maar in beginsel is een klein hol genoeg. De eerste lading eitjes wordt door de koningin opgevoed maar vervolgens worden de eerste wespen de voedsters genoemd. Zij onderhouden en voeden de eitjes met larven en insecten. Dit zijn dan ook de wespen die je de hele dag in de tuin kan zien rondvliegen gedurende de zomermaanden. Wanneer de volgende lading eitjes zijn uitgekomen krijgen zij ook een taak en zo gaat het maar door. Het nest wordt constant vergroot omdat de populatie maar blijft groeien gedurende het hele jaar.

De wesp leeft op insecten en is dan ook een welkome toevoeging aan alle tuinen in heel Nederland. De wesp zorgt er namelijk voor dat insecten die schadelijk zijn voor planten, bomen en struiken worden gedood en gevoerd aan de larven. Daarnaast is het zo dat de wesp deze insecten ook afschrikt zodat er veel minder naar de tuin komen dan eigenlijk gebruikelijk is.

Wat kost een ongediertebestrijder?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bestrijder die jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.