Wespennest verwijderen

Een wespennest in de buurt van je woning, winkel of kantoor? Onderneem dan snel actie en schakel een wespenbestrijder in!

Wespennest

- Wespennesten
- Wespenbestrijding

Algemeen

- Levenswijze wespen
- Wespen bestrijden
- Kosten wespennest verwijderen
- Wespennest verwijderen
- Wespensteek

Prijzen

- Kosten
- Offertes vergelijken

Waar?

- Wespen in huis
- Wespen in spouwmuur
- Wespen in de schuur
- Wespennest in de grond

Informatie

- Beginnend wespennest
- Bestrijden met poeder
- Zelf wespen bestrijden
- Wespen verjagen
- Wespenpoeder

Soorten wespen

- Wespen
- Wespensoorten
- Duitse wesp
- Gewone wesp
- Hommels
- Papierwesp

Direct hulp!

- Bestrijders contacteren

Advertentie:

Beginnend wespennest

Een beginnend wespennest is vaak erg klein. De manier waarop er aan een nest wordt begonnen verschilt heel erg per wespensoort. Sommige wespen maken een klein bolletje en leggen hierin eitjes terwijl andere wespen een nest in de grond maken of zelfs de verlaten hollen van zoogdieren gebruiken voor hun nieuwe nest. Wat overeenkomt tussen alle beginnen wespennesten is dat ze erg klein zijn. In het begin zijn de wespennesten niet groter dan een tennisbal. De koningin moet alle larven zelf verzorgen en te eten geven dus ze kan het ook niet aan als het nest veel groter is. De reden dat het nest na deze fase maar blijft uitgroeien is dan ook omdat de wespen taken van de koningin overnemen zodat het nest veel sneller kan groeien omdat zij zich dan meer kan gaan richten op louter het leggen van eitjes.

In het begin legt de koningin zo een 20 eitjes die in 3 tot 5 weken uitgroeien tot volwassen wespen. Dit vindt plaats in april en de echte activiteit rondom het beginnende wespennest vindt pas plaats rond mei. Het is dan veel warmer en de wespen beginnen dan veel meer met rondvliegen en eten zoeken. Vanaf deze periode groeien de wespennesten exponentieel.

Nesten bestrijden

Veel mensen vinden het nodig om beginnende wespennesten te bestrijden. Dit kan zeer gemakkelijk omdat er maar weinig wespen in zitten en het risico helemaal niet zo groot is. Wanneer je makkelijk bij het wespennest kan en je wilt er graag van af, dan is er een makkelijke en snelle oplossing. Kokend heet water dood alles wat er in het nest zit. De koningin en de enkele werksters die aanwezig zijn in het nest zullen doodgaan en het nest zal daardoor niet meer doorgroeien.

Wat kost een ongediertebestrijder?

Vergelijk het aanbod van specialisten in jouw woonplaats en kies voor een bestrijder die jou het beste kan helpen. Zo bespaar je op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.